Forvirring om huspriser

Hver dag sin historie om boligpriserne. Den ene dag siger eksperterne, at priserne vil falde, den næste, at de vil stige. Hvem skal man tro?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På 1 år er antallet af ejendomme, der er til salg i region Sjælland, steget med 70 procent. Det viser nye tal fra Danmarks ejendomsmæglerforening som DR Sjælland har fået idag.
Tallene har fået en ekspert til at forudsige prisfald på 5 - 10 procent i Regionen.

Tenna og Thomas Larsen, der lige har underskrevet skødet på deres drømmebolig, prøver at skyde bekymringerne fra sig. 

-Man køber et dyrt hus, men man ved jo ikke hvad der sker om tre år, så man må vente og se, hvad der sker, siger Tenna Larsen.

Tenna og Thomas Larsen har, som så mange andre boligkøbere, lyttet ekstra opmærksomt efter, i det sidste stykke tid, når eksperterne har talt om prisfald eller prisstigninger.

-Hvis der står noget i avisen, læser man det, men vi prøver at tage det med et gran salt. Det er jo mest i København der er problemer, siger Tenna Larsen.

Eksperterne varsler altså prisfald, men hos ejendomsmæglerne lyder der andre toner.

-Vi smiler bredt. Her hos os har vi ikke mærket noget til prisfald. Tværtimod, vi har masser af købere og sælgere. Priserne stiger simpelthen, siger Svend Lauridsen fra Home i Næstved.

Ifølge Professor Michael Møller fra Institut for finansiering, skal boligkøberne ikke bekymre sig så meget.

-Man skal købe efter sit behov og sin evne til at betale terminerne og glemme den megen snak om prisfald eller prisstigninger. Boligmarkedet er umuligt at forudse, slutter Michael Møller.