Forurenet jord i forhaven

Beboerne på en stille villavej med direkte udsigt til Storebælt har i otte måneder haft et bjerg af forurenet jord i forhaven. Flere klager til kommunen er blevet mødt med en mur af tavshed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Strandvej i Korsør har beboerne siden maj haft et bjerg på 4500 tons forurenet kloakjord med tjære og olierester som udsigt i stedet for udsigten til Storebælt.

Det er entreprenørfirmaet MT Højgaard, der efter muntlig aftale med den kommunale spildevandsforsyning har læsset kloakjorden af på arealet. Det skulle have været en kortvarig deponering, men sagen er gået i hårdknude - fordi jorden i mellemtiden er stemplet som forurenet.

Lokalplanen forbyder deponering i området. Alligevel har kommunen ikke reageret på de mange henvendelser fra beboerne. Tvisten mellem spildevandsforsyningen og MT Højgård afgøres ved en voldgift, men i mellemtiden må beboerne leve med udsigten til bjerget af forurenet jord.

Formand for Natur- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune, Anders Nielsen (Soc. dem.) lover nu at kigge på sagen. Hverken MT Højgaard eller spildevandsforsyningen vil stille op til interview med TV2 ØST.