Forurenet drikkevand i 3.000 hjem

I Rødby, Rødby Havn og Lalandia skal man lade være med at drikke vandet fra hanen. Det er forurenet med E-colibakterier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- For fire-fem uger siden fik vi mistanke om, at der var noget galt med vandet fra Rødby Vandværk, derfor har vi taget ugentlige vandprøver, siger den ansvarlige for vandværket Per Jensen til TV2 ØST i dag.

Fredag gav prøven så det svar, myndighederne frygtede: Vandet, der forsyner 3.000 husstande på Syd Lolland er forurenet med E-colibakterie.

Bakterien kan give slem opkast, diarré og kvalme og man kan henvende sig til egen læge, hvis man lider af symptomerne, lyder beskeden fra Embedslægen.

Lige nu leder folkene fra vandværket efter årsagen til forureningen, men den ansvarlige Per Jensen vil ikke komme nærmere ind på, hvor mistanken til forureningen er opstået.

- Vi vil være helt sikre før vi udtaler os. Vi har taget nogle flere prøver og skal have svar fra dem, og så holder vi et pressemøde enten tirsdag eller onsdag, hvor vi forklarer forløbet og hvad der er sket. Jeg kan sige så meget at E-colibakterien lever i tarmene på varmblodet dyr - altså pattedyr og fugle, lyder det kryptisk fra Per Jensen over telefonen.