Fortvivlet flyttemands kamp for broen

Regler er til for at blive lavet om. Det synes i hvert fald at være tilfældet i den lille by Holløse. Her kæmper en flyttemand af al magt og kraft for at få lov til at køre den direkte vej ud til sine kunder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Johnny Hansson har været flyttemand siden 1989 - og fra basen her i Holløse kører han især for kunder i de store byer i nærheden.Og turen dertil har gennem alle årene gået over Holløse bro.

Men for tre år siden nedlagde den gamle Fuglebjerg Kommune et forbud. På grund af broens tilstand måtte kun biler under 12 ton køre over. Og Johnny Hanssons flyttebiler vejede langt mere. Men det skulle ikke stoppe forretningen.

- Det løste vi på den måde, at vi måtte investere i nogle nye lastbiler, som holder sig under 12 ton, og så kunne vi igen køre over, fortæller Johnny Hansson

Det kostede knap 800.000 kroner og for et lille firma med tre ansatte var det en del, men så kunne de også igen slippe for at bruge tid og penge på at køre den over ti kilometer lange omvej. Det vil altså sige lige indtil for et par dage siden. For nu var der lige pludselig helt nye skilte på broen. Køretøjerne må nu max veje fem ton.

- Man føler sig lidt til grin, når man slet ingen information har fået, siger Johnny Hansson.

Det er Næstved Kommune, der nu står for vedligeholdelsen, og dem der har valgt at sætte vægtgrænsen ned. Og det er der tungtvejende grunde til. Broen er nemlig i forfald.

- Vi frygter helt kontant, at broen styrter sammen, hvis vi ikke sætter vægtgrænsen ned, og tunge køretøjer bliver ved med at køre ind over broen, forklarer Svend W. Jensen, som er Teknik- og Miljødirektør i Ny Næstved Kommune.

Der er planer om, at broen skal renoveres, så tunge køretøjer igen kan køre over - muligvis startende engang i 2008. Men for hver dag, der går, mister Johnny Hansen penge.- Det er ærgerligt for dem, der kommer økonomisk til klemme, men det er ikke det hensyn, vi skal tage, siger  Svend W. Jensen.

Og det kan få konsekvenser, hvis broen holder lukket for længe.

- Enten må jeg låne nogle penge og flytte forretningen til Næstved, eller også må jeg lukke. Det er enten eller, vurderer Johnny Hansson.

Det er Næstved Byråd, der skal vælge at sætte penge af til renoveringen.