Fortroligt dokument havnede hos forkert kvinde

Da 29-årige Hailey Barting bad om aktindsigt i sin egen sag hos Næstved Kommune, modtog hun en anden kvindes personlige oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune begik en brøler, da den for nylig skulle sende fortrolige papirer til 29-årige Hailey Barting. Hun havde søgt aktin dsigt i sin egen sag, men i hendes sagsmappe dukkede også et dokument op om en anden kvindes sag.

Det skriver Sjællandske.

De må vågne op

Papiret indeholdt kvindens cpr-nummer og en beskrivelse af hendes personlige og arbejdsmæssige situation, og det kommer bag på Hailey Barting, at dokumentet landede hos hende.

- Det duer ikke det her. Nu må de vågne op, siger hun til avisen, og i Næstved Kommune er de godt klar over, at sagen er uheldig.

- Det er rigtigt uheldigt. Det må ikke ske, siger teamchef i Team Job og Helbred, Helle Nygaard, der samtidig understreger, at der fremover kun vil være 2 personer, der håndterer den type sager.

Sker sjældent

Teamet har årligt over 1000 dokumenter vedrørende aktindsigter mellem hænderne, og ifølge Helle Nygaard sker det yderst sjældent, at fortrolige dokumenter havner hos de forkerte.