¨

Forsvaret forsvarer naturen

Foto: TV ØST

En række eksperter fastslår, at Forsvaret er bedre til at passe på naturen end Miljøministeriet. Blandt andet bliver det store øvelsesområde Kulsbjerg ved Vordingborg fremhævet.Det skriver Politiken i dag.

 

- Ej, hvor er her fint, udbryder en kvinde på vej ud af et folkevognsrugbrød. Hun er en af de mange lokale, der har fundet vej til Kulsbjerg, Forsvarets 5 kvadratkilometer store areal ved Vordingborg, der bruges stadig mere som rekreativt område, når der ikke lige er bevæbnede soldater på øvelse.

Også biologer og andre fagfolk mener, at der er fint på Kulsbjerg - og på alle de andre naturområder, forsvaret administrerer: i alt 330 km2, et areal større end Langeland.
Faktisk tøver eksperter ikke med at kalde Forsvaret en bedre naturforvalter end Miljøministeriet, skriver Politiken Søndag.
- Forsvarets nye naturpolitik sætter nye standarder for statslig naturforvaltning, og der er virkelig grund til at kippe med splitflaget på naturens vegne, siger Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF), til avisen.

Også Danmarks Naturfredningsforening (DN) kalder forsvarets naturpolitik »fantastisk og visionær«.
- Historisk er det vores erfaring, at vi slet ikke behøver at rejse fredningssager, så længe forsvaret har et areal. Først når de er ved at sælge det, har vi rejst sager, siger Birgitte Bang Ingrisch, fredningsleder i DN.

00:24 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App