Første mandat til Enhedslisten på Sjælland

Det er første gang nogensinde, at Enhedslisten har fået et mandat i vores region. Pladsen i folketinget gik til Line Barfod, der var opstillet i Roskilde-kredsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

En ny dag. En ny fremtid.

Men det blev ikke den fremtid, som Enhedslisten og Line Barfod havde håbet på.

Partiet mister nemlig flere af sine mandater.

- Det synes jeg selvfølgelig er ærgerligt. Men det vigtigste er selvfølgelig, at vi stadig er her til at stille de kritiske spørgsmål, fortæller MF`er fra Enhedslisten Line Barfod.

Før folketingsvalget havde Enhedslisten seks mandater - nu har de kun fire. Og det gør ondt på partiet.

- Selvfølgelig har det da en betydning, at partiet er gået tilbage, men det, der er allermest ærgerligt, det er jo, at vi ikke fik væltet Fogh. For det var jo det, der var den vigtigste opgave ved det her valg. Men jeg er så glad for, at vi så er fire, der er blevet valgt, siger Line Barfod.

Det er aldrig sket før, at en kandidat fra Enhedslisten får et mandat i vores region. Og Line Barfod er ikke i tvivl om, hvorfor det lige skulle blive dette folketingsvalg, der gjorde hende til den første.

- Det er jo på grund af den nye valgkredsreform, der gør, at Sjælland er den største storkreds, og det gør så, at vi så får vi et mandat der, siger hun til TV2 ØST.

Men selvom Enhedslisten er blevet reduceret til blot fire mandater i folketinget - og et af dem altså fra Sjællands Storkreds - så lover Line Barfod at kæmpe for de lokale interesser.

- Vi skal have flere jernbaner, bedre busforbindelser, billigere kollektiv trafik. Det er et spørgsmål om at blive ved med at arbejde for, at vi skal have lokal fødevareproduktion i stedet for, at mælken for eksempel bliver kørt til kæmpe mejerier i Jylland, for derefter at blive kørt tilbage igen, for at blive solgt på Sjælland. Det er jo fuldstændig absurd, fortæller hun.

På landsplan fik Enhedslisten 2,2 procent af stemmerne, men her i regionen nåede partiet ikke over spærregrænsen.