Forslag om at lukke alle fritidsklubber i Næstved

Politikerne i Næstved Kommune behandler i øjeblikket et forslag om, at lukke alle fritidshjem for børn mellem 10 og 14 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stor del af sjællandske børn, tilbringer eftermiddagen med bordtennis, fodbold og hobbyværksted i fritidsklubben. Men i Næstved Kommune må børn mellem 10 og 14 år måske snart finde på andet at lave, når de får fri fra skole.

Kommunen skal spare 90 mio. kroner i næste års budget, og politikerne er derfor kommet med et forslag, der kan spare knap 7 mio. Hvis det træder i kraft, vil det betyde, at alle fritidsklubber må lukke, og det er ikke noget, som er populært hos forældrene:

- Jeg synes det er lidt forfærdeligt, for man sender 9-årige børn på gaden, så kan de hænge bag Brugsen eller noget. Både min mand og Jeg arbejder i Københavnsområdet, så det drejer sig om mange timer hvor børnene skal være alene, siger Anette Nielsen, som er mor til to.

Hos børne- og ungeudvalget i Næstved Kommune afviser man ikke, at det kan komme på tale, at fritidsklubberne må lukke til næste år:

- Der er et politisk flertal som peger på, at her kan man godt spare, og hvis det bliver vedtaget, ja, så lukker klubberne, siger Søren Revsbæk, Venstre, Næstformand i Børne- og ungeudvalget i Næstved.

Det endelige budget vedtages i oktober.