Forskningscenter på ø lukningstruet

Manglende statstilskud kan medføre at forskningscenteret på øen Lindholm ved Stege muligvis må flytte

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mørke skyer samler sig over DTU Veterinærinstituts forskningscenter på øen Lindholm beliggende i Stege Bugt på Møn. Manglende udsigt til statslige midler betød forleden, at stedets 80 medarbejdere fik at vide, at deres arbejdsplads måske skal flyttes, skriver Sjællandske.

- Mange års anstrengt økonomi har gjort det svært at få tingene til at hænge sammen. Derfor har vi igangsat en proces, hvor vi ud fra økonomiske overvejelser kigger på de muligheder, vi har, forklarer Kristian Møller, direktør for DTU Veterinærinstitut med ansvar for instituttets tre afdelinger i København, Århus og på Lindholm.

En flytning er endnu ikke vedtaget, men at dømme ud fra Kristian Møllers udsagn er det sandsynligt, at medarbejderne fremover skal indstille sig på at udskifte den daglige sejltur over Stege Bugt med asfalt.

- Det er for dyrt at være på en ø. Der er betydelige økonomiske gevinster ved at flytte aktiviteterne, forklarer Kristian Møller og fortsætter:

- Det er ikke et krav, at vi skal være på en ø. Det troede man engang, men der er flere vellykkede eksempler på forskningscentre på fastland, siger Kristian Møller til Sjællandske.