¨

Forskere har fundet sjælden dinosaurunge

Foto: TV ØST

En ekspedition fra Geocenter Møns Klint har fundet skelettet af en 210 millioner år gammel dinosaur på Grønland. Det er formentlig en sjælden dinosaurunge

Dinosauren er fundet på Østgrønland og er af typen plateosaur, skriver Jyllands-Posten. Det er en af de allertidligste, rigtige dinosaurer, man kender til.

Det er en ekspedition arrangeret af Geocenter Møns Klint, der har fundet skelettet.

Særligt fund
Meget tyder på, at det er et helt enestående eksemplar af en plateosaur, forskerne er ved at udgrave.

Det ser nemlig ud til at være en unge, og selv om over hundrede eksemplarer af plateosaurere er udgravet over årene, så er der aldrig fundet en unge før.

Ødelagte knogler
Lederen af udgravningen, Oliver Wings fra Naturhiustorisk Museum i Berlin, er meget tilfreds med fundet, men han sparer på optimismen, når det kommer til eksemplarets bagdel og bagben:

- Vi har fundet en række sammenhængende ryghvirvler og ribben, som er i fin stand. Men dinosauren ligger lige under overfladen i skrænten, og det ser ud til, at vind og vejr har ødelagt benene og halen og har skyllet resterne af dem ned af skrænten. Men der er et par store blokke, som de ligger i, så måske kan vi være heldige, siger han til Jyllands-Posten.

Planen er, at dinosauren skal udstilles i en interaktiv udstilling på GeoCentret til næste år. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App