¨

Forsikringsselskab afviser udsatte huse

Foto: TV ØST

Det er ikke længere en selvfølge, at danskerne selv kan vælge, hvor de vil tegne en husforsikring, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

      I dagene efter det voldsomme skybrud over København den 2. juli i år truede et af Danmarks største forsikringsselskaber, Alm. Brand, med, at de mest udsatte husstande risikerede at blive udelukket fra at tegne vandskadeforsikringer. Nu gør Alm. Brand alvor af truslen.

      »Der er områder, hvor vi ikke har lyst til at tegne forsikringer mere,« siger Pia Holm Steffensen, privatdirektør i Alm. Brand.

      Beboere nær Usserød Å ved Kokkedal og Hørsholm er allerede afskåret fra at tegne nye forsikringer hos Alm. Brand, og selskabet undersøger i disse dage flere områder, der skal udelukkes fra vandskadeforsikringer. Det gælder både hus- og indboforsikringer.

      »Det er typisk områder med ejendomme i en dal, hvor kloakafløbene er gamle. Jeg vil ikke sætte navne på endnu, men det er både i Jylland og på Sjælland,« siger Pia Holm Steffensen.

      Vagn Jelsøe, afdelingschef i Forbrugerrådet, mener, at selskaberne har en »moralsk forpligtelse« til at tilbyde alle en husforsikring.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App