Føroya Banki skiller sig af med direktion

Føroya Banki skiller sig af med kontroversiel direktion for den danske afdeling. Det er de to tidligere Bank Trelleborg-direktører, som er fratrådt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To meget omdiskuterede og kontroversielle direktører for Føroya Banki er torsdag fratrådt med øjeblikkelig virkning som ledere af den danske afdeling. Det drejer sig om Carlo Chow og Kim Linnemann, der begge blev hentet til banken i august 2007 fra den nu Sydbank-ejede Bank Trelleborg.

- Parterne er enige om ikke at kommentere sagen overfor offentligheden, lyder det i en kortfattet fondsbørsmeddelelse fra banken.

Banken igangsætter straks en rekrutteringsproces med henblik på at etablere en ny ledelse i Danmark. Føroya Bankis strategi for det danske marked er uændret, oplyser banken. De to direktører afløses midlertidigt af Johnny í Grótinumm.

Om baggrunden for det kortvarige forhold mellem de to direktører og den færøske bank skyldes forhold i Føroya Banki eller forhold fra fortiden i den daværende midtsjællandske Bank Trelleborg, kan der altså foreløbig kun spekuleres i. Men tilbage i januar afviste Chow over for Ritzau, at krisen i Bank Trelleborg skulle hænge sammen med beslutninger taget i hans tid som direktør.

- Jeg er meget overrasket over udviklingen. Det er et halvt år siden, jeg forlod Bank Trelleborg, og jeg har ikke haft ansvaret for driften siden, sagde Carlo Chow dengang til Ritzau.

Det var ellers bestyrelsesformanden for Bank Trelleborg, Flemming Holm, der i oktober 2007 i Morgenavisen Jyllands-Posten beskyldte direktøren for at have foretaget en række fatale fejlvurderinger og have givet bestyrelsen en alt for rosenrød beskrivelse af situationen.

I januar endte Bank Trelleborgs dage med, at Sydbank reddede den kriseramte Slagelse bank. Pris 250 millioner. Det betød, at aktionærerne som følge heraf så deres aktier blive tvangsindløst til en kurs langt under markedsværdien.