Formand om ny økonomisk aftale: Penge er ikke alt

Formanden for Forum for Yngre Almenmedicinere er tilfreds med, at læger i yderområder skal have mere i løn. Men økonomi er ikke alt, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag morgen blev et politisk flertal enige om, at praktiserende læger i yderområder og socialt belastede områder skal have højere løn i fremtiden.

Og det virker Lene Therkelsen, formand for Forum for Yngre Almenmedicinere (FYAM), tilfreds med.

quote Bedre økonomi kommer til at betyde mere tid og det er godt

Lene Therkelsen, formand for Forum for Yngre Almenmedicinere

- Det er umiddelbart positivt, at de imødekommer rekrutteringsproblemerne i Region Sjælland, siger hun til TV ØST og tilføjer:

- Bedre økonomi kommer til at betyde mere tid, og det er godt, når vi her i regionen har allerflest syge og ældre. 

Flere faktorer end penge

Men formanden påpeger også, at der er andre faktorer, der spiller ind, hvis man vil tiltrække flere læger til yderkommunerne.

- Der skal fokuseres bredere for at tiltrække læger. Vores rundspørge viser, at det først og fremmest er vigtigt for lægerne, at privatlivet kan gå op, og at ægtefællen kan få job. Økonomi er ikke alt, siger Lene Therkelsen. 

Rundspørgen viste nemlig, at tid var temmelig afgørende for lægerne. De tiltag, der gik mest igen i svarene var fleksible arbejdsforhold - herunder deltid, flekstid og deltidsansættelse i praksis i yderområderne. For som en af respondenterne svarede: 

- Den største bekymring er tid.