¨

Formand jubler over økonomisk indsprøjtning til bedre internet: - Det er helt afgørende

Regionsrådsformanden Heino Knudsen i Region Sjælland jubler over de 3,4 milliarder til bedre internet. Det er helt afgørende for regionen, lyder det.

I årevis har internetforbindelsen haltet bagefter i regionen.

Men med en økonomisk indsprøjtning fra SEAS-NVE på 3,4 milliarder kroner til bedre og hurtigere internet på Sjælland og Lolland-Falster ser det nu til, at fremtiden bliver lysere for regionen.

Og det er noget, der glæder regionsrådsformanden Heino Knudsen (S).

- Det betyder rigtig meget.

Hvem har egentlig lyst til at flytte ud i et område, hvor man ikke er sikker på, om man kan bruge sin e-Boks eller netbank?

Heino Knudsen (S), regionsrådsformanden i Region Sjælland

- For det første betyder det noget for vores dagligdag. Internet i dag er jo ligeså vigtigt som strøm og vand er det. Og det diskuterer vi ikke længere, om vi skal have, så det synes jeg, vi skal holde op med at gøre, når vi skal have hurtigt internet. For det er helt afgørende.

Internet tiltrækker virksomheder

Samtidig mener Heino Knudsen, at det helt essentielt med hurtigt internet, når regionen ønsker at tiltrække virksomheder.

Heino Knudsen lægger ikke skjul på, at Region Sjælland ikke huser de helt store mastodonter af virksomheder, men de bliver heller ikke nemmere at tiltrække, hvis man ikke har internettet at lokke med.

- Mere end 99 procent af vores virksomheder er små eller mellemstore. Det har nogle fordele, men vi har også brug for store virksomheder, der trækker det store læs om man så må sige, siger han.

- For at få de mellemstore virksomheder til at vokse, det kan vi altså ikke, hvis vi ikke har noget så basalt som hurtig internetforbindelse. Og den anden del er, at når man skal lægge nye filialer, når store koncerner skal det, så er det afgørende, hvor den bedste infrastruktur er. Infrastrukturen er afgørende for, hvor man slår sig ned.

Skaber en ny fortælling

Men virksomheder er en ting. Noget andet er, at det lige dele sværere at tiltrække borgere til regionen, hvis ikke internettet fungerer.

- For hvem har egentlig lyst til at flytte ud i et område, hvor man ikke er sikker på, om man kan bruge sin e-Boks eller netbank? Spørger Heino Knudsen.

- Men jeg tror faktisk, det allervigtigste er den her fortælling, vi har haft i Region Sjælland om, at vi er den region, der er dårligst dækket. Nu kan vi komme af med den fortælling og sige, nu er vi på vej med en rigtig, rigtig stærk investering og udrulning, som SEAS-NVE lægger op til. Så jeg har armene oppe over hovedet i dag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App