¨

Forfrossen pige fik hjælp af cafégæst

Foto: TV ØST

En barmhjertig café-gæst i Vrå samlede den flygtende 21-årige Brønderslevpige op og satte hende på toget.

Den 21-årige pige, der startede Brønderslevsagen, havde ikke fået mad i en uge, da hun totalt forkommen flygtede i laset tøj i 10 graders frost fra helvedet i hjemmet i Serritslev ved Brønderslev.

Med truende koldbrand i fødderne søgte hun om eftermiddagen den 2. februar 2010 ind på Byens Café i den lille by Vrå i Vendsyssel.

Her fik hun lov til at låne en telefon af en af gæsterne, en mand, der onsdag vidnede i Brønderslevsagen.

- Hun sagde, hun ikke havde fået mad i en uge. Hun fortalte ikke, hvor hun kom fra, men at hun havde besøgt nogle venner i Brønderslev og var blevet uvenner med dem, sagde vidnet.

Han troede dog mere, at pigen, som han i første omgang mente kun var 14 år, var stukket af fra en institution.

- Hun talte meget længe med sin mor på Sjælland i telefonen, sagde vidnet. Om hvad kunne han ikke fortælle.

- Efterhånden som hun tøede op, så lugtede hun og hendes lasede tøj af mødding. Efter et kvarter flød der sort pladder fra hende, sagde vidnet.

Senere talte manden selv med moren og aftalte at sætte pigen på et tog til Sjælland næste dag. Han skulle lægge pengene ud og få dem tilsendt senere.

Han tilbød at tage hende med hjem, og her bad hun som det første om at få et bad.

- Jeg så, sendes fødder var helt sorte. Det var starten på koldbrand. Hun fik et par albyler for at tage smerten, sagde vidnet.

Pigens rådne tøj blev smidt væk, og pigen blev forsynet med noget af mandens tøj, inden hun næste dag blev sat på toget til Ringsted.

- Hun kunne næsten ikke gå på grund af smerter. Hun fik noget mere smertestillende, inden hun rejste, forsynet med plastikposer om fødderne.

Pigen ringede til manden fra Vrå, da hun var kommet til Sjælland.

Tre uger senere fik manden et chok, da han på tekst-tv læste om afsløringen af Brønderslevsagen. Næsten i samme øjeblik ringede den 21-årige pige til ham og fortalte, at han nok ville blive kontaktet af politiet.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App