¨

Forening: Gylle-sms er et mediestunt

Foto: TV ØST

Foreningen af Gylleramte mener, at den nye sms-ordning, hvor naboer til landmænd får en sms før der spredes gylle ud, er ubrugelig.

Naboer til svineproducenter er ligeglade med, om de får besked, før der bliver spredt gylle ud. Det mener i hvert fald Foreningen af Gylleramte.

En ny sms-service giver landmænd mulighed for at advare deres naboer, før de kører gylle ud. Servicen er etableret af Danske Svineproducenter, og den er gratis for naboer og de landmænd, der er medlem af Danske Mælkeproducenter Danske og Svineproducenter.

Men ifølge Foreningen af Gylleramte er det en fuldstændig ubrugelig ordning.

- Svineindustriens naboer kan jo ret beset være ligeglade med, om de bliver orienteret om det forestående gyllebad via en sms, en e-mail eller en seddel i postkassen. Stanken bliver den samme, mener Holger Ø. Mortensen, der er bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af Gylleramte og fortsætter:

- Bøndernes charmeoffensiv med disse gylleadvarsler pr. sms er i bedste fald et mediestunt.

Han foreslår, at Danske Svineproducenter i stedet gennemfører en rizoneordning på for eksempel 150 meter op til naboejendomme, og at landmændene inden for den zone bruger kunstgødning i stedet for gylle.

Det skriver Landbrugsavisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App