Forbyder lokal øl: Bryghus må ændre navnet

Mikrobryggeriet Næstved Bryghus er blevet pålagt at ændre navnet på en af sine øl. Den må nemlig ikke hedde noget med champagne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Bryghus må nu omdøbe en af sine øl.

De bryder nemlig loven ved at kalde en af deres øl noget med champagne. Sådan lød beskeden, da fødevarekontrollen var på besøg hos mikrobryggeriet for nylig.

- De forbød mig at kalde min champagneøl for champagneøl, selv om jeg faktisk bruger champagnegær fra Champagne-disktriktet i produktet. Vi er en lille virksomhed, der producerer gode produkter, og jeg synes, det er en grotesk sag. Det er, at skyde gråspurve med kanoner, siger direktør i Næstved Bryghus, Jens Steffen Hansen til Metroxpress.

Ifølge loven må bryghuset nemlig ikke kalde øllen for Champagneøl, når det ikke kommer fra Champagne-distriktet i Frankrig.

Fremover kommer den mousserende og friske champagne-lignende øl altså derfor til at hedde Festøl.

- For ellers får jeg en kæmpe bøde. Jeg bøjer mig. Men jeg har til gengæld tænkt mig at provokere i min markedsføring hernede på Sydsjælland, hvor jeg vil markedsføre Fest-øl med, at den er god i champagne-glas, kan opbevares i en champagne-køler - og smager godt til champagne-galoppen, fortæller direktøren til Metroxpress.