Forældre standsede tyveri for 200.000 kroner

Rynkevangskolen i Kalundborg kan takke et årvågent forældrepar for, at den onsdag eftermiddag fik tablets og computere for over 200.000 kroner retur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et handlekraftigt forældrepar er årsagen til, at Rynkevangskolen i Kalundborg ikke skal ud og investere i nye tablets og computere. Onsdag eftermiddag klokken 16.43 skulle forældrene til forældresamtale på skolen, men da de parkerede bilen på parkeringspladsen blev de noget lorne ved en bil, der holdt tæt på indgangen. 

Den holdt på en underlig måde og havde flere buler, og da forældrene samtidig kunne se 3 personer i skolens kontorområde, som ikke lignede nogen, der havde noget at gøre på en skole, blev de for alvor mistænksomme.

De 3 personer må have følt sig opdaget. I hvert fald valgte de at sætte sig i bilen og køre derfra.

Flugt endte brat

Med registreringsnummer, bilmærke og bilfarve standsede politiet dog bilen allerede på Møllevej, hvor skolen ligger. De 3 personer løb derfra i forskellige retninger, og da betjentene valgte at sætte efter den ene, løb en af de 2 andre tilbage, snuppede bilen og kørte derfra.

Det lykkedes betjentene at fange en af tyvene, som viste sig at være 25 år og fra København. Derfor formodede politiet, at bilen var på vej mod hovedstaden, og en patrulje lagde sig på lur efter den på Skovvejen ved Regstrup. Da bilen kom kørende, fulgte betjentene efter den og kunne se, at bilisten undervejs overtrådte adskillige færdselsregler. I en rundkørsel ved Nørre Jernløse endte flugten så, da bilen røg af vejen og ud på en mark og ikke kunne køre mere. Føreren viste sig at være en 33-årig mand fra København uden kørekort.

37 tablets og 24 computere

I bilen fandt politiet 17 iPads, 20 tablets og 24 pc'ere til en samlet værdi af 217.500 kroner. Alt sammen fra skolen, som fik leveret tingene tilbage i går.

De 2 anholdte blev i løbet af torsdagen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Her blev de varetægtsfængslet i 4 uger, og noget tyder på, at også den tredje vil blive anholdt. I flugtbilen fandt politiet nemlig nogle papirer med navnet på en tredje person, som det formoder kan være den sidste gerningsmand.