Forældre skal straffes økonomisk

Politiker i Slagelse vil straffe forældre, der ikke opdrager deres børn ordentligt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelses politikere er godt trætte af den ballade, der opstår blandt nogle af byens unge af anden etnisk oprindelse end dansk.

Nu skal forældrene til den lille hårde kerne af 2. generations indvandrere  mærke på pengepungen, at deres børn laver hærværk, kaster med sten mod politiet og sætter ild til containere i boligområdet Nordbyen,  siger den socialdemokratiske formand for børn- og unge udvalget Niels Christian Nielsen til DR Sjælland.

På et udvalgsmøde onsdag orienterede han om situationen i Nordbyen efter at politiet i nytåret havde afsløret, at de unge havde planlagt en større provokation af politi og brandmyndigheder.

Politiet fik nys om planerne via internettet og valgte at gå i forhandling med en imam og forældre, der var med til at dysse optøjerne ned. Men alligevel blev politi og brandvæsen tilkaldt gentagne gange nytårsaften og nat.

- Nu har vi fået nok. Vi vil ikke finde os i, at en gruppe kommer her til landet og opfører sig stik modsat af hvad man kan forvente, siger Niels Christian Nielsen.

- Vi har iværksat rigtig mange tilbud om lektiehjælp, så må forældrene sørge for at deres børn og unge tager imod tilbuddene. Jeg har sat forvaltningen igang med at undersøge hvor langt vi kan gå i forhold til lovgivningen. Jeg er indstillet på, at forældrene skal trækkes i offentlige ydelser, så de kan forstå at vi mener det alvorligt, siger han.