Forældre i oprør over mulig skolelukning

Vordingborg Kommune skal spare og overvejer at lukke skolerne i Kalvehave og Mern. Det betyder, at godt 250 børn skal skifte skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var fuldt hus, da der her til aften var møde på Stensved skole. Forældre fra skolerne i Kalvehave og Mern er i oprør over Vordingborg Kommunes spareforslag.
Pengene skal spares ved at flytte eleverne fra de to skoler til Stensved skole.
Men idéen er fuldstændig hovedløs, mener forældrene.

- Skolen i Stensved er jo ikke bygget til 250 elever mere. Der er simpelthen ikke kapacitet til det, lyder det fra en frustreret Fie Sandberg, der er forælder til elever på Kalvehave-skolen.

Også forælder Pia Wamberg er fortvivlet:

- Det kan vi ikke lade ske det her. Det er jo hele grundlaget for vores lokalsamfund, der vil forsvinde sammen med skolen, forudser hun.

Eleverne er også bekymrede. Camilla Lauridsen overvejer personligt at besøge borgmesteren for få en forklaring:

- Det lyder måske bare som en sjov idé, men det er altså alvor, det her. Jeg ville gerne spørge ham, hvad han har tænkt sig, for det ville være rart at vide noget mere om, hvad man kan forvente, lød det i dag fra Camilla Lauridsen, der går i 6. klasse på Kalvehave-skolen.

Blandt andet pladsproblemerne på Stensvedskolen skal dog også tænkes igennem, før forslaget kan vedtages, understreger kommunen.

- Pladsmangel kan jo blive en konsekvens af sammenlægningen. Derfor kræver det også, at vi meget hurtigt får tænkt tingene ordentligt igennem, før en eventuel beslutning bliver taget, lød det i dag fra Michael Larsen, formand i kommunens børn-, unge- og familieudvalg.

Forældregruppen opfordrer nu eleverne til strejke.

- Vi vil opråbe politikerne, og vi vil vise dem, at vi ikke vil lade denne her sag gå stille for sig, fortæller Pia Wamberg.

Indenfor to uger vil skolernes fremtid blive afgjort.

- Og vi har tænkt os at lade sablerne rasle, indtil idéen bliver manet grundigt i jorden - simpelthen, fastslår Fie Sandberg.