¨

Forældre går i skole

Foto: TV ØST

Når forældre i Fakse går til matematik på VUC, er det for at blive bedre til at hjælpe deres børn med lektierne. Uwe Herter, skoleinspektør på Rolloskolen, har staret et kursus i forældrematematik for at ruste forældrene til regning

I Fakse har en lille flok forældre sat sig på skolebænken for at blive bedre til matematik. Det sker, efter Uwe Herter, skoleinspektør på Rolloskolen, har taget initiativ til at starte et aftenkursus i forældrematematik i samarbejde med VUC, Fakse. Kurset skal gøre det nemmere for forældrene at hjælpe deres børn med lektierne.

- Mange forældre melder pas på den måde børnene regner på, og de melder pas på det faglige niveau, forklarer Uwe Herter.

Efter mange år i folkeskoleregi var han blevet træt af at høre på forældrenes frustrationer og ønskede at finde en holdbar løsning på problemet. Resultatet blev matematikholdet for forældre, der startede i september sidste år.

En af de forældre, der meldte sig til holdet er Ulla Zygmontowicz. Når hun skulle hjælpe sin datter med matematik, endte det ofte med et skænderi, og det var hun træt af.

- Vi var meget uenige om, hvordan man skulle lave de her opgaver. Min datter forventede, at jeg kunne det, men det  kunne jeg ikke, og så endte det med, jeg blev tosset, fortæller Ulla Zygmontowicz

Efter nogle måneder med forældrematematik kan hun mærke tydelige fremskridt. Hendes tålmodighed rækker længere, og hun kommunikerer bedre med børnene om lektierne.

- Når man forstår tingene, bliver det en smule nemmere at forklare, end hvis man ikke helt forstår, hvad man har med at gøre, fortæller Ulla Zygmontowicz, mens hun er igang med at hjælpe sin søn med ligningerne.

Uwe Herter håber også at forældrematematikken kan gøre lektielæsningen lidt hyggeligere rundt om i de små hjem.

- Det handler om at få brudt  nogle mønstre i hjemmene. Børnene bliver mere interesserede, fordi mor og far er interesserede, de bliver mere skoleparate og klar til at håndtere en uddannelse, forklarer Uwe Herter.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App