Forældre fravælger de små skoler

Når forældre i Sorø skal vælge skole til deres barn, fravælger de ofte den lille skole - og søger den store.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnehaveklasse-søgningen til Munke Bjergby Skole og Slaglille Bjernede Skole er således særdeles lav i år. Det skriver DAGBLADET Ringsted. 

25 børn kunne have startet på Munke Bjergby Skole i børnehaveklasse til august 2007. Men kun 11 har valgt skolen. Resten har valgt at søge til blandt andet Stenlille Skole og Pedersborg Skole.

Også på Slaglille Bjernede Skole er det en særdeles lille børnehaveklasse-gruppe, der skal starte i skole til sommer: Ud af 15 børn i skoledistriktet, er der kun seks, som indtil videre har tilmeldt sig den lokale landsbyskole. For Munke Bjergby Skoles vedkommende ligner det begyndelsen til enden.

Eller med andre ord: En skolelukning.  Konstitueret skoleleder Bente Hansen mener, at det store fravalg især skyldes, at politikerne i Sorø har meldt ud, at skolen er for lille. 

- Levetiden for skoledelen af børnehuset i Munke Bjergby er efter politikernes udmelding begrænset. Det har den konsekvens, at mange forældre nu vælger en anden skole, så deres barn ikke skal skifte i et skoleforløb, siger Bente Hansen. 

Til sammenligning er der store søgning til Pedersborg Skole – også fra børn fra andre skoledistrikter. Ud af de 65, der til august begynder i børnehaveklasse på skolen, er de 16 fra andre skoledistrikter - blandt andet er det børn fra Slaglille Bjernede Skole og Munke Bjergby Skole.