Forældre er utilfredse med kommune i ny PCB-skolesag

Forældre til børn på Nyrupskolen i Kalundborg er utilfredse, fordi Kalundborg Kommune har trodset en anbefaling og undladt af lave flere PCB-prøver på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Nordbo er formand for skolebestyrelsen på Nyrupskolen i Kalundborg, og så er han forælder til en ti-årig dreng på skolen.

- Min dreng sidder i PCB i syv-otte timer hver dag. Der bør ikke være PCB i lokaler med små børn, som skal frem i verden, siger han.

Der blev konstateret PCB i luften på Nyrupskolen i 2012. I en rapport fra Skandinavisk Bio-Medicinsk Institut blev det konkluderet, at "gældende aktionskriterier i henseende til PCB i indeklimaet er overskredet. Dette må antages at gælde for alle klasselokaler i blok 1 og 2. En nedbringelse af pcb-koncentrationen i luft er påkrævet".

Skolen har siden gjort forskellige tiltag, som skal nedbringe koncentrationen af PCB, men den har undlagt at foretage nye prøver af indeluften, som skal vise, om tiltagene har haft en effekt, selvom det blev anbefalet i rapporten.

- Det er to år siden, prøverne blev taget, og de har indkapslet PCB'en, men indåndingsluften er med stor sandsynlighed den samme, siger Henrik Nordbo.

Ifølge Borgmester Martin Damm (Venstre) er det en fejl, at kommunen ikke har fulgt op med nye prøver.

- Vi skal jo lave en kontrolmåling af tiltagene. Forvaltningen kommer hurtigt i gang med det, lover han.

Henrik Nordbo så helst, at PCB'en blev helt fjernet fra skolen, men borgmesteren forventer, at tiltag som udluftning er nok til at nedbringe PCB-niveauet til et acceptabelt niveau.