¨

Forældre er imod kommunes lukning af børnepasser

Foto: TV ØST

Holbæk Kommune har med 3 dages varsel valgt at lukke en privat børnepasser på grund af manglende sikkerhed. Men samtlige forældre er dybt uenige i beslutningen.

Forældrene til 5 børn hos en privat børnepasser kan ikke forstå, at de fra mandag morgen skal finde et andet sted at aflevere deres børn. Fredag fik de at vide, at Holbæk Kommune har valgt at inddrage børnepasserens godkendelse med kun 3 dages varsel.

- Det er fuldstændig grotesk, siger én af forældrene, Annette Bang Simonsen.

Børnepasseren skal lukke på grund af -ifølge kommunen- manglende sikkerhed. Men samtlige forældre mener ikke, at kommunens grundlag for at lukke den er god nok.

 

Manglende sikkerhed

Børnepasseren har 2 gange fået indskærpet, at sikkerheden i hendes hjem ikke var god nok. Der var et par løse ledninger, manglede afskærming ved komfuret og så lå der en kniv på køkkenbordet. Der var rettet op på de 2 første fejl, da kommunen kom på besøg fredag.

Men der lå stadig en kniv, og derfor har Holbæk Kommune nu valgt at lukke dagplejen. Da TV ØST besøgte børnepasseren søndag var det dog klart, at ingen af børnene har mulighed for at nå op til kniven.

Forældrene mener, at sikkerheden er god nok, og at kommunen ikke handler for børnenes bedste.

- Hvis vi skal snakke om børnenes tarv, så har hun (børnepasseren red.) altid sat børnene først. Dét, kommunen gik ind og gjorde i fredags, det har intet med børnenes tarv at gøre, siger en anden forælder, Alex Glistrup.

Forældrene har nu hyret en advokat, der skal se på børnepasserens sag. Det næste stykke tid vil forældrene skiftes til at passe deres børn.

Holbæk Kommune pointerer, at det er deres job at sørge for, at de private børnepassere lever op til sikkerhedskrav, og at det ikke var tilfældet her.

03:11 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App