Fond uddeler millioner

TrygFonden uddeler hele 5,5 millioner kroner til lokale projekter for at øge trygheden samt fremme sikkerhed og trivsel i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trygheden, trivslen og sikkerheden skal øges i Region Sjælland. 

Derfor uddeler TrygFondens regionale råd en samlet donation på 5.567.091 kroner til flere forskellige projekter i området.

Det regionale råd har blandt andet valgt at støtte små projekter, hvor foreninger og skoler har fået penge til at købe nye redningsveste, cykelhjelme og til at gennemføre flere førstehjælpskurser. Rådet støtter både projekter, der påvirker mange mennesker, men også dem der gør en forskel for de få.

- Jo mere lokalforankring der er bag projektet, jo bedre. Selvom projektet ikke kommer mange til gode, har vi støttet projekter, hvis de har nogle stærke ildsjæle, forklarer Cathrine Riegels Gudbergsen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, til TV ØST.

Gør en stor forskel i lokalområdet 

Hun er sikker på, at midlerne både vil gøre en stor forskel i lokalområdet og for de ildsjæle, der står bag projekterne.

- Vi ved, at midlerne gør en forskel.  Specielt for de ildsjæle, der ellers har svært ved at få støtte, kan pengene fra os være de første, som gør, at de får hul i gennem. På den måde får de nemmere ved at søge resten af pengene, fordi projektet bliver blåstemplet, siger Cathrine Riegels Gudbergsen.

Slagelse-projekt modtager to millioner kroner

Projektet Bedre lys mere liv, som CSU-Slagelse står bag, har for eksempel fået 2.117.968 kroner til at forståelsen om synshandicappede, som formanden har store forventninger til.

- Jeg venter mig meget af projektet i Slagelse, hvor et synscenter skal skabe mere forståelse omkring synshandicappede og øge deres trivsel i hverdagen. Det er meget vigtigt for os, at midlerne kan styrke trivslen hos forskellige grupper af mennesker, siger Cathrine Riegels Gudbergsen.

Man kan stadig nå at søge støtte hos TrygFondens regionale råd i Region Sjælland inden den 1. marts i år. 

De har modtaget støttekroner