Fond investerer millioner i sjællandsk vækst og nye job

Investeringsfonden Finance Zealand spytter nu et tocifret millionbeløb i en jysk virksomhed i håb om vækst og sjællandske arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Små- og mellemstore virksomheder kan somme tider have svært ved at få fat i penge til at udvide forretningen.

Det vil investeringsfonden Finance Zealand til gengæld gerne hjælpe med - så længe pengene bliver brugt til sjællandske arbejdspladser. Det er blandt andre Sparekassen Sjælland, der har lagt i alt 30 millioner kroner i fonden, der skal skabe vækst på Sjælland, Lolland og Falster.

quote Vi vil gerne være med til at udvikle Sjælland

Mads Vaczy Kragh, bestyrelsesformand, Finance Zealand

Og det er netop vækst og arbejdspladser, der er udsigt til, efter at fonden nu bruger et tocifret millionbeløb på den jyske virksomhed, Dansk Energirådgivning.

-  Vi vil gerne være med til at udvikle Sjælland, og grunden til, at vi investerer i den her virksomhed er, at de har en klar ambition om, at de vil ekspandere i Østdanmark, siger Mads Vaczy Kragh, der er bestyrelsesformand i Finance Zealand.

Har fået priser tre år i træk

Dansk Energirådgivning har i dag godt 30 ansatte og holder til i Silkeborg.

Virksomheden rådgiver landbrug, industri og andre sektorer om energibesparelser, og det er så stor en succes, at avisen Børsen har kåret den til Gazellevirksomhed de seneste tre år.

- Det her er et rigtig spændende projekt. Dansk Energirådgivning råder over danske kernekompetancer: miljø, teknologi og viden, siger Mads Vaczy Kragh.

Skaber inddirekte arbejdspladser

Nu vil virksomheden gerne lave en afdeling på Sjælland.

- Vores forventning er, at vi går i gang med en 3-4 medarbejdere, fortæller adm. direktør, Michael Kamstrup Søndergaard.

 
 
Foto: TV ØST

- Men én ting er de arbejdspladser, vi kommer med direkte. Der er en hulens masse inddirekte arbejdspladser som springer ud af vores virke, siger direktøren med henvisning til, at når Dansk Energirådgivning rådgiver en kunde til fx at få skiftet sin gamle kedel ud i sit gartneri, så giver det arbejde til den virksomhed, der så får den opgave.

Finance Zealand bliver aktionær med 40% af virksomheden. De resterende 60% ejes af de tre oprindelige ejere.

Investeringsfonden råder over penge, som Sparekassen Sjælland og syv investorer har smidt i fonden.

Hvornår og hvor Danske Energirådgivning vil slå sig ned på Sjælland er endnu usikkert.