¨

Folketidende skal spare millioner

Foto: TV ØST

Lolland-Falsters Folketidende A/S skal spare syv millioner kroner. Det kan betyde, at der skal nedlægges cirka 16 stillinger, skriver folketidende.dk

Den økonomiske krise rammer nu mediebranchen her i regionen. Ledelsen og bestyrelsen på Lolland-Falsters Folketidende har fremlagt en spareplan, som i fredags blev forelagt de ansatte.

- Nu skal vi selvfølgelig diskutere planen. Men det står fast, at vi som minimum har et mål om besparelser på syv millioner kroner, fortæller Jan Holmboe, administrerende direktør i Lolland Falsters Folketidende A/S, til folketidende.dk.

Det er især et markant dyk i annonceomsætningen, der er skyld i spareplanen.

- Vores økonomi er svag og har været det nogle år. Ligesom tilfældet i øvrigt har været for en række andre af landets mediehuse. Det har også anstrengt likviditeten, så det er helt nødvendigt, at vi nu afgørende tilpasser vores omkostninger, siger Jan Holmboe til folketidende.dk

Størstedelen af de foreslåede afskedigelser ligger blandt det grafiske personale i både Nakskov, Maribo og Nykøbing. Der er ikke foreslået afskedigelser i redaktionen, men fem stillinger som er blevet ledige, vil ikke blive genbesat.

Oplægget til spareplanen skal nu forhandles på plads mellem ledelsen, tillidsfolk og organisationerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App