Folk i Ringsted kan gå ud igen

Den brand, som fredag eftermiddag udviklede farlig røg i Ringsted, er nu under kontrol og folk kan igen gå udenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

En brand i Ringsted udviklede farlig røg og sirener på store dele af Sjælland blev sat i gang ved en fejl.

 

- Man skal selvfølgelig ikke stille sig i røgen, for røg er som udgangspunkt altid farlig, men der er ikke længere fare ved at bevæge sig rundt udendørs, siger pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard til Ritzau.

 

Branden opstod i motorrummet i en bil på et autoværksted på Næstvedvej 42. Herfra bredte den sig til autoværkstedet og forretningerne på begge sider af det. Alle tre steder er udbrændt.

 

Røgen fra autoværkstedet var giftig, og politiet udsendte en såkaldt beredskabsmeddelelse om, at folk i området skulle gå indenfor.

 

Det betyder samtidig, at sirenerne i området går i gang. Midt- og Vestsjællands Politi havde bedt om, at tre bestemte sirener i området blev aktiveret, men ved en fejl blev samtlige 97 sirener i politikredsen sat i gang.

 

Det gjorde folk på hele Midt- og Vestsjælland nervøse.

 

- Der var ekstremt mange, der ringede ind, og det lagde telefonsystemet ned, siger Martin Bjerregaard.

 

Også hjemmesiden beredskabsinfo.dk gik i sort, da flere tusinde mennesker samtidig forsøgte at komme ind på den, efter at sirenerne havde lydt.

 

Da sirenerne fredag aften skulle afvarsle faren lød sirenerne igen i hele området, men der er altså ingen fare på færde.

 

Det er Østjyllands Politi, der sætter varslingssirenerne i gang på anmodning fra de enkelte politikredse, og det er her, der er sket en fejl, som betød, at sirenerne også hylede udenfor Ringsted.

 

- Ved en fejl blev alle sirener i Midt- og Vestsjællands Politikreds sat i gang, siger vagtchef Jan Abildtrup fra Østjyllands Politi til Ritzau.

 

- Vi skal nu undersøge, om der er tale om en menneskelig eller en teknisk fejl.

 

Østjyllands Politi er såkaldt varslingskreds, hvilket betyder, at man her sætter sirener i gang rundt om i landet, når det lokale politi beder om det.

 

Er Østjyllands Politi af en eller anden grund forhindret udsendes varslingen fra Slagelse. Er man også her forhindret er det Beredskabsstyrelsen, der sætter sirenerne i gang.

/ritzau/