Første hurtigtestcenter er genåbnet i dag - resten er på vej

Falck og Region Sjælland har været nødt til at kigge alternative veje i forhold til lokation for at genåbne hurtigtestcentrene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag blev det igen muligt at blive hurtigtestet for covid-19 i Region Sjælland.

I samarbejde med Falck har regionen genåbnet tre hurtigtestcentre. Et enkelt i TV2 ØSTs sendeområde. 

Det ligger i Ringsted, men i lidt andre lokaler end før.

Før alle hurtigtestcentre blev lukket ned i oktober, lå mange af dem i idrætshaller, men det har ikke været muligt i samme grad denne gang. Derfor har det taget lidt længere tid at åbne på ny.

- Det er en udfordring, at samfundet kører for fuldt plus. Mange af hurtigtestcentrene lå tidligere i kommunernes kultur- og fritidslokaler, eksempelvis haller, men det kan de ikke i samme grad denne gang, fordi de jo bliver brugt, siger Anne Hjortshøj, enhedschef hos Region Sjælland. Hun fortsætter:

- Derfor er det svært at sige nu, hvor teststederne kommer til at være. Det er Falck stadig i dialog med kommunerne om - men det bliver anderledes. For eksempel er testcenteret i Ringsted på Nørretorv, hvor man har lejet nogle butikslokaler.


Planen er, at der skal åbne et testcenter i hver af regionens kommuner. Region Sjælland oplyser, at der senest i begyndelsen af næste uge åbner centre i Nykøbing Falster, Næstved, Slagelse, Kalundborg, Vordingborg og Holbæk. 

De resterende åbner senest fredag den 12. november