Flere vil få opdaget brystkræft

Cirka 440 kvinder fra Region Sjælland vil de næste to år få konstateret brystkræft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere kvinder i Region Sjælland vil de næste to år få finde ud af, at de har brystkræft. Det vil ske som følge af, at der nu tages to nye mammografibusser i brug, der vil køre rundt i de gamle Roskilde og Storstrøms Amter, hvor kvinderne inviteres til screening uden at have symptomer fra brystet, skriver DAGBLADET Roskilde

På Mammakirurgisk Afdeling på Ringsted Sygehus forventer man, at cirka 440 kvinder mellem 50 og 69 år fra de to tidligere amter vil skulle opereres for brystkræft. En tredje mammografibus har allerede kørt rundt i det gamle Vestsjællands Amt i mere end to år og har dermed undersøgt de fleste i målgruppen én gang.

- Vi forventer, vi vil få flere patienter de næste par år, fordi det er første runde i de nye områder. Men når man har været igennem alle kvinderne én gang, er det væsentligt færre, der får konstateret brystkræft i anden omgang, fortæller ledende overlæge Anne Pedersen fra Mammakirurgisk Afdeling, Ringsted Sygehus.

Derfor forventes det også, at antallet, der får konstateret brystkræft via mammografibusserne, vil være nede på 60 det tredje år. Mammografibusserne er et tilbud til kvinder mellem 50 og 69 år om at få lavet en screening af brystet, således at eventuelle kræftknuder bliver opdaget så tidligt som muligt.

Der er i alt 110.000 kvinder i målgruppen i Region Sjælland, og det tager to år med tre busser at nå igennem dem alle.

/ ritzau /