Flere unge overvejer en erhvervsuddannelse efter DM i Skills

En ny måling viser, at 33 procent flere unge overvejer at tage en erhvervsuddannelse efter DM i Skills.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langt flere unge i Region Sjælland overvejer at starte på en erhvervsuddannelse efter DM i Skills.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for SkillsDenmark. I alt har 48 procent af unge mellem 18 og 30 år tilkendegivet, at de vil overveje en erhvervsuddannelse. Til sammenligning lå andelen på 36 procent før DM i Skills.

- Det er en rigtig god nyhed, for det er jo det DM i Skills handler om: at øge opmærksomheden omkring de muligheder der åbner sig igennem en erhvervsuddannelse. At der er blevet rykket så meget på opfattelsen gør mig oprigtigt stolt, udtaler borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) i en pressemeddelelse.

Læs også
Overstiger alle forventninger - 67.000 har besøgt DM i Skills i Høng
Læs også
Overstiger alle forventninger - 67.000 har besøgt DM i Skills i Høng

Det er dog ikke kun de unge, der har fået øjnene op for erhvervsuddannelserne. Regionens forældre er også blevet langt mere positive. Andelen af de forældre, der vil anbefale deres barn at tage en erhvervsuddannelse, er nemlig steget fra 51 procent før DM i Skills til 63 procent efter.

- Det er vigtigt, at vi både er interessante for de unge og deres forældre. Fordi vi ved, at det meget ofte er mor og far, der er den afgørende indflydelse på unges uddannelsesvalg. Derfor er det positivt, at vi også kan se en holdningsændring hos dem, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen, i pressemeddelelsen.

Flere tusinde besøgende

Hvert år arrangerer SkillsDenmark DM i Skills i samarbejde med skiftende værtsbyer og regioner. I år var Kalundborg Kommune vært for arrangementet med støtte fra Region Sjælland.

Læs også
DM i Skills sætter fokus på næsten ukendte håndværksfag
Læs også
DM i Skills sætter fokus på næsten ukendte håndværksfag

- Det gør mig rigtig glad, at vi har fået muligheden for at hjælpe DM i Skills med at få både unge og forældre til at se de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Og at vi så oven i købet kan se, at vi har været at med flytte på både unge og deres forældres syn på uddannelserne i en positiv retning, gør mig rigtig stolt, udtaler formand for Region Sjælland, Heino Knudsen, i pressemeddelelsen.

DM i Skills blev afholdt i Høng fra den 28. april til den 30. april. I alt blev der overrakt 55 guldmedaljer til alle de nye Danmarksmestre inden for 49 forskellige fag, og hele 67.000 gæster tog turen forbi arrangementet i løbet af de tre dage.

Til næste år skal DM i Skills afholdes i Fredericia fra den 2. til den 4. februar.