Flere unge mangler at blive vaccineret - nu åbner 30 nye pop-up vaccinationssteder

Pop-up vaccinationsstederne bliver oprettet på de videregående uddannelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er 30 nye midlertidige vaccinationssteder på vej til Region Sjælland. Det vil ske som såkaldte pop-up vaccinationssteder, der vil blive placeret på de videregående uddannelser såsom Professionshøjskolen Absalon, Zealand, der er Sjællands Erhvervsakademi, EUC Sjælland og lignende.

- Vi kan se, at der en del i de yngre målgrupper, som ikke har tilmeldt sig vaccinen endnu, derfor vil vi gerne gøre det endnu lettere for den yngre målgruppe at få adgang til vaccination, siger regionrådsformand for Region Sjælland Heino Knudsen (S) til TV2 ØST.

Det er især de unge under 34 år, der mangler at bestille tid. Derfor er der også mange ledige vaccinationstider i Region Sjælland. Derfor vil regionen placere vaccinationsstederne hos uddannelsesinstitutionerne for at ramme de 18-25 årige.

- Det vi arbejder med nu, det er, at når de videregående uddannelser åbner igen efter sommerferien, så kommer vi ud på uddannelsesstederne med pop-up vaccinationssteder, så det bliver så nemt og tilgængeligt at blive vaccineret for de unge mennesker som overhovedet muligt.

Det er dog endnu ikke fast besluttet, hvor og hvilke uddannelsessteder, der vil få et midlertidigt vaccinationssted. Planlægningen er i gang.

- Vi har heldigvis fået rigtig positiv respons på vores henvendelser til uddannelsesstederne. Så nu arbejder vi videre med planlægningen og regner med, at vi åbner omkring 30 popup-steder på uddannelsesstederne, siger Heino Knudsen.

Vaccinationsstederne vil åbne fra uge 33.

Fakta