¨

Flere unge i Holbæk stemte

Foto: TV ØST

Antallet af unde under 30 år, som stemte til kommunalvalget 19. november, er steget med 10 procentpoint.

Langt flere unge i Holbæk Kommune stemte ved årets kommunalvalg i forhold til kommunalvalget i 2009. Helt præcist steg stemmeprocenten med 10 procentpoint for de 18-29 årige, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Hele 4.351 unge holbækkere gik til stemmeurnerne ved kommunalvalget. Det svarer til 53,8 procent af aldersgruppen 18-29 år, og dermed sprang stemmeprocenten blandt kommunens unge i vejret med 10 procentpoint set i forhold til valget i 2009.

Det var især de 19-21-årige, der flyttede sig: Her stemte 57,2 procent mod 41,9 i 2009.

God vane

Tallene vækker begejstring hos borgmester Søren Kjærsgaard (V), som sammen med resten af byrådet i foråret bad administrationen lave en kampagne for at få blandt andet de unge til at deltage i valget:

- Det at gå hen og sætte sit kryds er en god vane, og den slags skal grundlægges, når man er ung. Derfor havde vi i byrådet særligt fokus på netop den gruppe, og jeg er rigtig glad for, at vores indsats har virket, erklærer borgmesteren.

Fokus på unge

Der var mange kampagner i gang for at højne stemmeprocenten denne gang, og flere af dem var regionale eller landsdækkende. Derfor kan det være svært at få vished for, præcis hvilken kampagne, der har trukket vælgere op af sofaen og hen til stemmeboksen.

Søren Kjærsgaard påpeger dog, at mens mange andre kampagner især var målrettet lidt ældre vælgere, havde Holbæk Kommune især fokus på netop de 18-29 årige.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App