Flere tyske supertog på vej til Sjælland

Pendlerne på Sydbanen kan se frem til flere afgange med nyere modeller end de gamle røde bumle-tog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter al sandsynlighed kan de hårdt prøvede togpendlere på Sydbanen snart se frem til flere, moderne tog på strækningen til og fra København, skriver Sjællandske.

DSB forhandler i øjeblikket intenst med Deutsche Bahn om leje af endnu ni af de strømlinjede ICE-TD-supertog, som for få måneder blev indsat på Tysklands-forbindelserne.

De skal lette tilværelsen for især de sydsjællandske togrejsende, som stadigvæk må finde sig i på en del afgange at blive transporteret i de gamle røde, nu blå "kreaturvogne".

De ni kun få år gamle dieseltogsæt, som blev bygget specielt til fodbold-VM i Tyskland, bruges ikke for tiden, hvorfor DB er stærkt interesserede i at udleje dem.

DSBs kvalitetschef Georg Bentzen oplyser, at man er langt inde i forhandlingerne om leje. Hvis det går i orden, vil der gå nogle måneder, før de er blevet ombygget til danske sikkerhedsforhold og kan indsættes.

Det er endnu ikke afgjort, om de indsættes på Sydbanen eller eventuelt på hovedstrækningen mellem København og Jylland. Bliver det sidste tilfældet, vil det alligevel komme sjællænderne til gode, idet der så kan frigives IC3-tog derfra til indsættelse på Sydbanen til afløsning for det gamle og udslidte materiel, skriver Sjællandske.