¨

Flere tomme boliger

Foto: TV ØST

I løbet af et år er antallet af tomme boliger på Vest- og Sydsjælland steget med næsten tre procent, så der nu står flere end 21.500 boliger tomme.

Der bliver stadig flere tomme boliger på Sjælland. Alene sidste år steg antallet af ledige ejerboliger med 2,9 procent i Vest- og Sydsjælland. Det viser tal fra Danmarks Statistik. I alt er der nu 21.675 tomme boliger i området.

Værst ser det ud med tomme huse, hvor der gennem det seneste år er blevet næsten fem procent flere tomme huse. Det viser en opgørelse i Morgenavisen Jyllandsposten.

- Det er problematisk hvis et område har mange boliger til salg. Og det er selvsagt endnu værre, hvis der er mange tomme boliger, siger cheføkonom i BRFkredit, Ulrikke Eskehold, til avisen.

Lektor ved Syddansk Universitet, Morten Skak, kalder det helt naturligt, at der står boliger tomme rundt om i landet.

Andelen af tomme boliger opgøres nemlig efter, om der er et cpr-nummer tilknytet en bolig eller ej, og der kan være flere årsager til stigningen i antallet af tomme boliger, fx i forbindelse med køb og salg, hvor den nye ejer først flytter ind et par måneder efter den gamle ejer er flyttet, eller folk, der har købt ny bolig og ikke har kunne komme af med den gamle.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App