¨

Flere sygehuse lukker

Foto: TV ØST

Region Sjælland går hårdhændet til værks i sin fremtidsplan for sygehusene. Sygehusene i Fakse, Nakskov og Kalundborg skal næsten med sikkerhed lukke og slukke, og andre er i farezonen.

Kvaliteten skal op, og derfor må de små sygehuse lade livet. Det siger Sundhedstyrelsen og Region Sjælland har forstået vinket. På et pressemøde mandag eftermiddag offentligjorde regionen en fremtidsplan for sygehusene, der
lægger op til en drastisk beskæring.

-Den nuværende funktion, som man har i Nakskov, Fakse og Kalundborg kan ikke fortsætte på længere sigt, siger Lars Onsbjerg Henriksen, der er kvalitetschef i Region Sjælland.

Kvalitetschefen  og hans medarbejdere spiller ud med tre fremtidige sygehusmodeller, og i alle tre er Kalundborg, Fakse og Nakskov slettet fra sygehuslandkortet, mens Ringsted Sygehus er usikkert.

-Hvis vi skal lave højkvalitet, så skal vi have færre akutte sygehuse fremover, forklarer Lars Onsbjerg Henriksen.

I den mest radikale af modellerne er også Roskilde og Næstved Sygehus kraftigt beskåret.

Nykøbing Sjælland og Korsør Sygehus er allerede besluttet lukket og dermed lægges der op til, at der fremover er mellem fire og syv akutte sygehuse tilbage i regionen. Det drejer sig om sygehusene i Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster, Køge og muligvis også Næstved, Roskilde og Ringsted.

I TV2 ØST mandag aften kan du høre reaktioner og se meget mere om sygehusplanen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App