Flere sengepladser på vej til Holbæk Sygehus: - Det er hårdt tiltrængt

Region Sjælland har afsat 38,6 millioner kroner til Holbæk Sygehus i ny budgetaftale. Pengene skal bruges på flere sengepladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk sygehus har længe haft svært ved at huse sine patienter.

Men nu er der godt nyt.

Der er nemlig 18 nye sengepladser på vej til Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus. Det står klart, efter Region Sjælland i en ny budgetaftale har afsat 38,6 millioner kroner til nye sengepladser.

quote Det er noget som giver mulighed for at skabe nogle bedre sengefaciliteter

Knut Borch-Johnson, Vicedirektøren på Holbæk Sygehus

Det glæder vicedirektøren på Holbæk Sygehus, Knut Borch-Johnson, at der bliver taget hånd om sygehusets pladsmangel.

- Vi er rigtig glade for, at der kommer en ekstrabevilling til at få lavet nogle nødvendige ombygninger på Holbæk Sygehus. Det er noget som giver mulighed for at skabe nogle bedre sengefaciliteter for vores patienter, siger han til TV ØST.

Ny budgetaftale

En stor del af de afsatte penge skal bruges til en fysisk forlængelse af en eksisterende sengebygning.

- Vi har en sengebygning, der skal forlænges, så vi kan etablere enestuer til patienterne. Dels for at vi har bedre mulighed for at rumme det stigende antal medicinske patienter, og dels for vi bedre mulighed for at behandle de patienter, som af den ene eller anden grund absolut skal ligge på enestuer. Eksempelvis smittede patienter som risikerer at smitte andre patienter, og som derfor skal være isoleret, siger Knut Borch-Johnson.

Store kapacitetsproblemer

Holbæk Sygehus har siden 2016 haft svært ved at håndtere det stigende antal indlæggelser på den medicinske afdeling. 

I foråret fik Holbæk Sygehus flere påbud af arbejdstilsynet. Dengang blev det vurderet, at medarbejderne havde alt for travlt til at håndtere patienterne.

- Det bekræfter os i det, vi selv tænker – at vi har for travlt for at kunne håndtere patienterne ordentligt. Det er specielt to afsnit på Medicinsk Afdeling, hvor plejepersonalet og lægerne simpelthen har for travlt til at kunne se patienterne ordentligt, sagde Laurits Schou Kromberg, der er fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på Holbæk Sygehus, dengang til TV ØST.

Det var desuden Arbejdstilsynets vurdering, at der skulle gøres noget ved arbejdsbyrden og tidspresset på afdelingen, fordi det var en trussel mod arbejdsmiljøet. 

Vicedirektøren på Holbæk Sygehus finder derfor håndsrækningen fra Regionsrådet meget afgørende for at sygehuset kan komme sine kapacitetsproblemer til livs.

- I lyset af de problemer, som vi har haft med overbelægning, er det hårdt tiltrængt, at vi får den her mulighed, siger han Knut Borch-Johnson.