Flere sager om misbrug af børn

Der er sket en stigning i antallet af sager, hvor voksne dømmes for sexmisbrug af børn. Det er fordi børn, forældre og andre er blevet bedre til at anmelde misbrug, mener politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af årets første fem måneder har politiet i Region Sjælland modtaget ni anmeldelser om voksne, der har krænket børn seksuelt.

Tirsdag blev en 28-årig mand fra Herlufmagle idømt halvandet års fængsel fordi han gennem et halvt år gentagne gange har misbrugt en pige på 14 år.

Men når vi hører om stadig flere sager, så er det ikke fordi der generelt sker flere misbrug end tidligere. Det er fordi flere anmelder overgreb, mener politiet.

- Jeg oplever, at børn i dag har en hel anden åbenhed i forhold til at anmelde den slags sager end tidligere. Det er ikke længere så skamfuldt, siger Otto Høj Madsen, chefanklager hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Desuden mener han, ifølge P4 Sjælland, at folkeskolelærere, pædagoger og de kommunale myndigheder er blevet bedre til at spotte børn, der er blevet udsat for seksuelle krænkelser.