Flere regionale testcentre lukkes - få overblikket her

Frem mod den 10. august vil 16 hurtigteststeder blive lukket i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere og flere borgere bliver vaccineret mod coronavirus, og samtidig er PCR-testen den mest effektive test i bekæmpelsen af deltavarianten. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet, at der skal være færre hurtigteststeder. 

Det oplyser Region Sjælland.

Fremover vil der være færre steder, hvor borgerne kan få taget en hurtigtest. Det betyder, at Region Sjælland gradvist vil lukke ned for 16 teststeder i regionen. Antallet af PCR-teststeder forbliver dog på samme niveau som nu.  

Styrelsen for Forsyningssikkerhed har udarbejdet en plan for, hvordan hurtigtestene gradvist skal udfases.

Når antallet af hurtigtest falder med 100.000 over en periode på syv dage i streg over hele landet, vil antallet af hurtigtest falde tilsvarende.

I Region Sjælland betyder det, at der fra den 2. august vil være 39.000 hurtigtest, hvor der før var 52.000. De 16 teststeder vil gradvist blive lukket frem mod den 10. august.

Lige nu har Falck 76 teststeder i Region Sjælland, som vil blive reduceret til 60. Fire af stederne vil få enten færre åbningsdage eller åbningstimer om dagen.  

Fire millioner har fået et stik med vaccine

Torsdag er en milepæl nået i den danske vaccinationsindsats.

For over fire millioner indbyggere i Danmark har nemlig påbegyndt vaccination mod covid-19, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Læs også
Nu får gravide og ammende lov til at blive vaccineret imod coronavirus
Læs også
Nu får gravide og ammende lov til at blive vaccineret imod coronavirus

Helt præcist har 4.018.508 personer - svarende til 68,7 procent af befolkningen - fået minimum et stik med en vaccine. Af dem kan 2.820.786 personer, som dermed har modtaget det afsluttende stik, kalde sig færdigvaccinerede. Det svarer til 48,2 procent af befolkningen.

Sundhedsstyrelsen prioriterer vaccinationsindsatsen efter aldersgrupper og sårbarhed.

Disse teststeder vil ændre åbningstider: