Flere patienter dør på regionens sygehuse

Overdødeligheden blandt indlagte patienter er højest i den sydlige del af region Sjælland, mens færre af de hospitalsindlagte dør på hovedstadens sygehuse

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Risikoen for at dø under hospitalsopholdet er højest i Region Sjælland, mens det tilsyneladende er sikrest at blive indlagt på et sygehus i hovedstaden. Det er den umiddelbare konklusion, efter at Operation Life, der er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed, tirsdag fremlagde helt nye dødelighedstal for de fem regioner, skriver Kristeligt Dagblad.

Tallene fortæller, hvordan dødeligheden er på hospitalerne i de fem regioner og sætter den i forhold til landsgennemsnittet.

Region Sjælland placerer sig dårligst, og bundplaceringen indehaves af sygehusene i den sydligste del af regionen, hvor overdødeligheden er størst. Det skyldes dog ikke sjusket patientbehandling, men derimod en generelt usund befolkning i området, siger sundhedsfaglig chef Preben Cramon fra Region Sjælland.

- Vores patienter er mere syge end patienter i resten af landet. Det er lettere at redde en veltrænet patient, der kommer ind med en blodprop i Gentofte end en overvægtig diabetiker, der får en blodprop i Maribo, siger han.