Flere og flere vælger livet på landet

De nyeste tal viser, at rigtig mange familier ikke længere lader udflytterdrømmene forblive drømme, men rent faktisk realiserer drømmen om livet på landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjællands Vækstbarometer dokumenterer at der i perioden 2000-2006 er sket en markant udvikling i regionens såkaldte bynære landdistrikter. Det er der mange gode grunde til. Naturen er lige uden for døren, der er plads til store armbevægelser i trygge miljøer og mulighed for at have en hest eller to.

Konkret kan udviklingen aflæses i væksten i indbyggertallet for de såkaldte bynære landkommuner. Med bynære landkommuner forstås kommuner, som er en del af arbejdskraftoplandet til Hovedstaden, og hvor store dele af kommunernes areal er landdistrikter.

Det gælder Stevns, Faxe, Holbæk, Ringsted, Næstved, Lejre og Sorø kommuner. De har alle oplevet en tilflytning der overstiger landsgennemsnittet. Til sammenligning har mange andre landdistrikter og udkantsområder oplevet en tilbagegang i antallet af indbyggere.

Søgningen fra by til land har fået jordpriserne og priserne på mindre landejendomme til at stige med raketfart, fx er priserne på landbrug pr. hektarer steget til langt over det dobbelte på kun fire år.