¨

Flere og flere pendler modsat myldretrafikken

Flere hopper i toget eller tager bilen ud af hovedstaden på arbejde. Foto: TV ØST

Motorvejskøerne ind mod København kan synes uendelig lange. Nu viser nye tal, at stadig flere tager turen fra hovedstaden til byer i Region Sjælland.

I løbet af de seneste par år har folk fra hovedstadsområdet fået øjnene op for job i Region Sjælland. Flere hopper nemlig ind i bilen eller tager toget til og fra arbejde uden for hovedstaden.

Nye tal fra Væksthus Sjælland viser, at omkring 10 procent af den samlede beskæftigelse i Region Sjælland er fra hovedstaden.

Og det er noget, der glæder Jens Stenbæk (V), der er formand for Region Sjælland.

- Arbejdspladserne har allerede mange kvalificerede medarbejder med et højt uddannelsesniveau, men der er brug for flere. Rekrutteringsgrundlaget er større i Region Hovedstaden, og det skal vi udnytte til vores fordel ved at arbejdskraften bevæger sig ud af byen, på samme måde som den bevæger sig ind til hovedstaden, siger han.

Motorvej til Næstved og Kalundborg  

De kommuner, der ligger tættes på hovedstaden tiltrækker også flest medarbejdere. Det drejer sig om Roskilde, Køge og Greve, men Jens Stenbæk tror på, at kommunerne længere væk også kan tiltrække endnu flere. Her peger han på motorveje som et vigtigt led. Både Kalundborg og Næstved Kommuner vil ifølge Stenbæk kun blive mere attraktive, hvis der var direkte motorveje.

- For at gøre pendlingen ud af hovedstaden mere attraktiv, skal vi have trukket motorvejen det sidste stykke både til Næstved og Kalundborg. Vi har brug for kompetencerne, og så skal det være nemt at komme frem til to af vores store erhvervskommuner både i bil og tog, siger han.

Pendling giver vækst

Direktør i Væksthus Sjælland, Mads Váczy, klapper også i sine hænder og ser det som en positiv udvikling, at flere tager den anden vej.

- Vi møder alt for mange virksomheder, som ikke kan finde de kompetencer, de skal bruge. Og problemet bliver større og større i takt med, at væksten nu for alvor er kommet til regionen. Derfor er det godet at se, at vi har fået løsnet lidt på det forbehold mange fra København har mod at arbejde i regionen. Det gør en forskel for væksten i Region Sjælland, siger han.

Selvom pendlingen ud af hovedstaden er stigende, så er det stadig sådan, at tre gange så mange pendler fra Region Sjælland til hovedstaden på arbejde. Det svarer til mere end 90.000. Det tal er også stigende.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App