¨

Flere kvinder bliver afvist på krisecentrene

Foto: TV ØST

Flere og flere kriseramte kvinder og mænd går forgæves, når de søger hjælp på krisecentrene i Nykøbing Falster og Nakskov.

44-årige Jytte Sørensen er efter ni måneder netop flyttet fra krisecentret "Hjemmet" i Nykøbing Falster. Hun er dybt taknemmelig for den hjælp, hun fik på stedet.

- Jeg var langt nede, da jeg kom, men der var altid nogen at snakke med, og som jeg kunne støtte mig op af, så nu er jeg klar til livet påny, siger Jytte Sørensen.

Men mange kvinder afvises på krisecentre

Op til syv kvinder om ugen bliver for tiden afvist på krisecentret "Hjemmet" i Nykøbing F. på grund af pladsmangel. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Tendensen, som også ses på krisecentret i Nakskov, er bekymrende, mener leder på "Hjemmet", Anne Wiegand Hansen.

- Hvis vi ikke har plads til dem, afviser de tit at tage imod vores andre tilbud, og så kan de risikere slet ikke at få hjælp, siger Anne Wiegand Hansen.

Krisecentret "Hjemmet" har i de tre første måneder af 2008 afvist mellem 25 og 30 kvinder. Til sammenligning lå tallet i hele 2007 på 62 afviste kvinder. I 2006 lå tallet på et helt år på 30 kvinder.

Siden januar i år har krisecenteret i Nakskov givet 15 ud af 29 kvinder afslag på en plads på centeret. Ifølge Jette Høngaard, der er leder på Nakskov Krisecenter, er det flere end normalt.,

Guldborgsund Kommune oplyser til TV2 ØST, at der ikke er penge til at oprette flere pladser end de syv, der er, på krisecentret i Nykøbing Falster.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App