Flere kræver grønt

Danskerne er ikke kun vilde med mad - de er også vilde med grøn mad. Antallet af vegetarer er steget støt de seneste tre år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke mange blikke, den bugnende kødmontre får, når familien Kirstinesgaard er ude at handle

- Det virker lidt makabert, når man har valgt det fra, fortæller Christina Kirstinesgaard. Sammen med sin mand og deres tre børn har de fjernet al kød fra middagsbordet.

- Det var en eftermiddag, hvor vi sad og spiste frokost. Jeg sad og kiggede lidt på maden, og så tænkte jeg, at jeg faktisk ikke havde lyst til det. Og jeg havde ikke haft lyst til det i rigtig lang tid. Så siger jeg til min mand: jeg tror, at nu er jeg vegetar, fortæller Christina Kirstinesgaard med et smil, mens hun pakker de økologiske grøntsager ud i familiens køkken i Snertinge.

Den samme beslutning har 550 danskere taget. Det er en stigning på 200 vegetarer på tre år.

Efter Christinas beslutning, slog hendes mand Kaare og familiens tre børn følgeskab med Christina på den grønne sti.

- De er enormt glade for dyr. Og vi har en grisefarm lige herovre, og det gør rigtig ondt, det der sker, forklarer Christina Kirstinesgaard.

Kaare Kirstinesgaard var selv en tidligere vegetar.

- Jeg holdt egentlig op dengang, fordi jeg syntes, det var for besværligt med mine omgivelser. Den evige tagen hensyn til, at nu kom der vegetar, og han skulle have særbehandling. Så jeg holdt op, fortæller Kaare Kirstinesgaard.

Da hans hustru gen-introducerede den grønne livsstil i huset, hoppede Kaare derfor af egen fri vilje med på vognen.

Familiens yngste barn er bare to år gammel. Han har aldrig smagt kød.

- Det første år af et barns levetid kan det slet ikke tåle kød. Det er noget, man skal vænne et menneske til. Så vi er måske ikke født som kødædere. Måske er vi født som vegetarer, siger Christina Kirstinesgaard, mens hun tager familiens yngste op på skødet.

De små arme rækker flere gange ind over spisebordet for at feje grøntsager op i hånden og ind i munden. Han virker meget stålfast, da Kaare spørger ham, om han vil have kød:

- Nej! siger han bestemt og gnasker ivrigt det sidste stykke agurk i sig.