¨

Flere indbrud

Foto: TV ØST

I den seneste tid er der sket en kraftig stigning i antallet af indbrud i private hjem her i regionen. Det fortæller P4 sjælland i dag.

 

Alene i de seneste tre måneder har der været over 2000 indbrud her i regionen. Især er den gal i midt- og vestsjællands politikreds, hvor stigningen er på omkring 70 procent.

Politiet har ikke noget entydigt bud på hvorfor antallet af indbrud er steget så kraftigt.

- Det kan jo være flere forskellige ting der gør det. Men vi kan jo ganske enkelt se, at der ikke sidder så mange tyve i fængsel for tiden. og så er de jo frie til at begå nye indbrud, siger Sten Skovgaard, Chefpolitiinspektør hos Midt- og vestsjællands Politi.

En af dem, der har oplevet et indbrud er Gitte Nielsen fra Holbæk. Hun blev søndag formiddag ringet op af politiet fordi der havde været indbrud i hendes hjem.

- Det værste er, at man ikke ved hvad man kommer hjem til og om det hele bare er smadret, siger hun.

Heldigvis slap tyven ikke af sted med ret meget tyvegods, og blev anholdt kort tid efter, blandt andet fordi vakse naboer havde bemærket en mistænkeligt udseende person i området.

- I det hele taget har vi brug for folks hjælp til at opklare de her forbrydelse. og så er det selvfølgelig vigtig at folk ved hvad de har af værdier, skrive serienumre ned, og så selvfølgelig ikke køber hælervarer. siger Sten Skovgaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App