Flere fødsler giver babyboom i Region Sjælland

Der har været ekstraordinært travlt på fødeafdelingerne i regionen i 2016 og flere børn kommer til verden i landsdelen, viser nye tal på området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere og flere børn kommer til verden i Region Sjælland, og antallet af fødsler er steget på de forskellige fødeafdelinger i landsdelen, viser de seneste tal på området.

Blandt andet på Næstved Sygehus, hvor der i 2015 blev født 1.823 børn på den lokale fødeafdeling. I 2016 kom 1.946 babyer til. En stigning på 7 procent.

- Julemåneden og januar måned er som regel stille måneder, men i år har vi planlagt lige så mange fødsler, som vi havde på den travleste måned i sommer – næsten. Så det er noget særligt. Det er specielt, siger ledende chefjordemoder på fødeafdelingen på Næstved Sygehus, Ellen Tobiassen.

I hele landsdelen er fødselstallet stigende på samtlige fødeafdelinger sammenlignet med 2015.
På Holbæk Sygehus er der tale om 78 børn mere i løbet af 2016 - på Nykøbing Falster Sygehus gjorde 65 babyer forskellen. 

- Der skal jo børn til at få landet til at køre rundt på sigt, så det er da super godt. Det kan vi da kun være glade for, lyder det fra Ellen Tobiassen.

Store årgange og udflytning

Generelt er fødselstallene været stigende de seneste par år. Nogle af årsagerne kan blandt andet være, at kvinderne fra de store årgange fra 90’erne nu får børn. Flere flytter også fra hovedstaden og til de større provinsbyer, peger ledende chefjordemoder Ellen Tobiassen på.

Både de kommende og nybagte forældre har fået at vide, at de i januar ville møde en usædvanlig travl fødeafdeling på Næstved Sygehus. Ifølge 24-årige Charlotte Sørensen, der netop er blevet mor, er alt ved hendes forløb dog gået helt efter planen.

- Det er overvældende. Nu skal vi bare hjem og have en helt ny hverdag til at fungere og et helt nyt liv, siger hun.

Ifølge fødeafdelingen på Næstved Sygehus forventer de næste store ryk af fødsler til maj.

Der har været ekstraordinært travlt på fødeafdelingerne i regionen  i 2016 - flere børn kommer til verden i vores landsdel, viser tal på området.