Flere flugtbilister

Antallet af flugtbilister er stigende. En ny undersøgelse viser, at det næsten kan betale sig at flygte fra ulykken

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nicolai Hansen og Nicolai Koch fra Søllested blev for otte måneder siden påkørt på Lyreskovvej mens de kørte på motorcykel. Men i stedet for at stoppe og hjælpe flygtede bilisten.

- Det er slet ikke til at forstå, at man kan gøre sådan noget. Det lynede inde i mig, siger Nicolai Koch.

Bilisten blev dog senere fanget. Men en ny undersøgelse som Rigspolitiet har lavet viser, at det normalt kun er hver fjerde flugtbilist, som bliver fanget. Rapporten viser også, at der bliver givet meget små straffe for at flygte.

Der kan gives op til et år, men det sker meget sjældent. Fra 2005 til 2006 skete der en stigning på 21 procent i antallet af flugtbilister. De ubehagelige tal vækker politisk røre.

- Det er grotesk at det kan betale sig at køre fra ulykkestedet på den måde. Tallene ansporer jo kynikere til at flygte fra uheld, siger medlem af trafikudvalget Karsten Nonbo (V).

Justitsminister Lene Espersen har nu bedt Rigsadvokaten gennemgå samtlige sager med flugtbillister de sidste to år. Det skal afgøre om straffene fremover skal skærpes.

Flugtbilisten i Søllested fik 10 måneders fængsel for at flygte. Hverken Nicolai Hansen eller Nicolai Koch har været i stand til at arbejde efter ulykken.