Flere dyrker spring- og rytmegymnastik

Ringsted IFs gymnastik afdeling har oplevet en fremgang i gymnaster på 6 % siden sidste år. Også rekord mange deltagerhold ved sjællandsmesterskaberne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Albert Ortmann Reit dyrker gymnastik. Og med sine 8 år er han allerede en erfaren herre.

- Jeg har gået til gymnastik i fire år, det her er mit femte år. Jeg synes det er rigtig sjovt, man lære rigtig meget og vi har gode lærere og alt muligt, siger Albert Ortmann Reith.

Albert er en af de godt 1600 gymnaster der i dag og de næste to dage er samlet til sjællands mesterskaberne i spring- og rytmegymnastik i Ringsted . Og der bliver flere aktive gymnaster for hvert år.

- I Ringsted har vi haft en fremgang på omkring 7-8 % i 2007 i forhold til 2006 og jeg tilskriver den fremgang de gode instruktører vi har, siger formand for Ringsted IFs Gymnastikafdeling Lars Toft.

 Men blandt trænerne kan man også mærke at der bliver flere tykke børn.

- De børn som kommer og går til gymnastik de har et par kilo mere at slæbe rundt på, og det kan man se når de springer. Det gør at får sværere ved at komme afsted, siger træner Teddy Tofte Hansen fra Ringsted IF.

Også blandt gymnastikbørnene kender man til for tykke børn.- Det er en fra min klasse hun er lidt tyk, så hun nærmest ikke kan løbe, siger Albert Ortmann Reith.

Og det gymnaster helt ned til 1 år som Gymnastik klubberne er dygtige til at tiltrække

- Vi har et voksen-barn hold her i Ringsted hvor den yngste gymnast lige er fyldt 1 år, hvor forældrene så deltager på holdet som en aktiv part i undervisningen, siger formand for Ringsted IFs Gymnastikafdeling Lars Toft.

For Albert Ortmann Reith og hans hold sluttede dagens anstrengelser med en bronzemedalje