Flere dør på regionens sygehuse

Stadig flere patienter dør på sygehusene - og overdødeligheden er højest i Region Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods milliontilskud og flere tiltag for at mindske dødeligheden på sygehusene, dør stadig flere patienter.

Fagbladet 3F har  indsamlet samtlige dødstal fra alle sygehuse i landet i perioden 2006 til andet halvår 2007 - og sammenlignet dem med hospitalernes egne forventninger om patientdødelighed. Og tallene afslører store forskelle i sygehusenes egne forventninger kontra virkeligheden.

Blandt landets regioner står det værst til i Region Sjælland. Her døde der 521 flere patienter end det på forhånd var forventet. Ifølge sundhedsfaglig chef i Region Sjælland, Preben Cramon, skyldes de dårlige tal, at borgerne i det sjællandske og på Lolland-Falster er de svageste i landet.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi har nogle dårlige tal. Men vi er et yderkantsområde, hvor befolkningen er de sygeste på landsplan. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed har vi flere overvægtige, rygere og alkoholikere i forhold til landsgennemsnittet, siger Preben Cramon til Nyhedsbrevet 3F.

På baggrund af de dårlige tal vil sundhedschefen forstærke indsatsen yderligere på sundhedsområdet for at få nedbragt overdødeligheden på sygehusene i Region Sjælland.