Flere donationer til børneafdelinger

Det er populært at give gaver til regionens sygehuse - og det nyder især børneafdelingerne godt af. De mange gaver gør nemlig livet lidt lettere for de indlagte børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et træhus var fredag under hammeren på uddannelsesinstitutionen CEUS i Nykøbing Falster.

Træhuset er bygget af blandt andet snedker- og tømrer-elever på CEUS, og overskuddet på 10.000 kroner går til børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.

- Jeg er stolt og beæret over, at folk tænker på os og børnene, der ligger på sygehuset, siger Susanne Petersen, der er afdelingssygeplejerske på børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.

På børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus er det efterhånden ikke noget særsyn, at private og virksomheder giver penge og gaver.

- Flere og flere giver donationer - også mange private. Der har blandt andet været to kvinder, der havde bagt småkager, og de kom med 1.000 kroner efter salget, fortæller Susanne Petersen.

Ikke bare i Nykøbing Falster oplever man generøsiteten. Samme tendens ser man på andre børneafdelinger i regionen. Donationerne har i Nykøbing Falster blandt andet givet råd til nye børnemøbler og flere fjernsynsskærme på flersengs-stuerne, så hvert barn har sin egen. Og snart står en renoveret legestue klar for pengene.

- Det giver os nogle andre muligheder. I budgettet fra det offentlige er der ikke plads til at købe noget lidt ekstraordinært for at gøre det bedre for børnene, siger Susanne Petersen.

De 10.000 kroner fra CEUS skal muligvis bruges til en rejse for kronisk syge børn.